Pilates

Move Zeist is een professionele Pilatesstudio waar persoonlijke aandacht voorop staat. Enthousiasme voor beweging is wat Nienke Haijtink, gecertificeerd STOTT PILATES® trainer en eigenaar, wil overbrengen. Met een analytisch oog en een vleugje humor geeft zij met zoveel mogelijk persoonlijke aandacht les.

Pilates is een oefenmethode die 100 jaar geleden door Joseph Pilates is ontwikkeld met als doel je lichaam op de meest natuurlijke en efficiënte manier te trainen. Het is een mind-body trainingsmethode die bestaat uit een reeks oefeningen op een mat of reformer. De nadruk ligt op ontwikkelen van kracht, lenigheid, coördinatie, uithoudingsvermogen en gebruik van bewuste ademhaling. De mogelijkheden en beperkingen van het individu zijn daarbij het uitgangspunt. Je zal ontdekken wat je persoonlijke voorkeur van bewegen is en hoe die samenhangt met wat je denkt en voelt. Door de reeks oefeningen bewust en met precisie uit te voeren leer hoe je lichaamshouding kan verbeteren en blessures of stressklachten verminderen dan wel voorkomen worden. Met een sterk en soepel lichaam beweeg je met plezier.

Pilates heeft voor iedereen iets te bieden of je nu veel of weinig beweegt, Schrijf je nu in voor een groepsles van maximaal 9 personen, een priveles of een duo-les met een vriend of kennis. Alle lessen worden gegeven in het Helicongebouw aan de Socrateslaan 22a in Zeist.