Nienke Haijtink

Al toen ik een jaar of 6 was wist ik zeker dat dans een belangrijk deel van mijn leven moest worden. Ik ging op ballet en dat smaakte naar meer. Al snel wist ik dat ik van dansen mijn beroep wilde maken. Niet als uitvoerend danseres maar als docent. Tijdens mijn middelbare schooltijd draaide alles om dans en na mijn eindexamen kreeg dit een vervolg aan de Rotterdamse Dansacademie (Codarts). Hier kwam ik voor het eerst in aanraking kwam met Pilates, een onder dansers populaire trainingsmethode om hun lichaam in conditie te houden. Na mijn afstuderen in 2003 ging ik als dansdocent aan de slag, op middelbare scholen, bij cultuurcentra en balletscholen. Toen ik, na een tweede zwangerschap en een periode van ziekte, niet fit genoeg was om mijn werk als dansdocent goed te kunnen uitvoeren, besloot ik lessen Pilates te volgen om aan te sterken.

Behalve dat deze lessen hielpen om aan te sterken, inspireerden ze mij enorm vanwege de anatomisch logische en de bij het individu passende manier te bewegen. Toen bleek dat ik in dezelfde studio ook een opleiding kon volgen tot trainer hoefde ik niet lang na te denken. In 2011 behaalde ik mijn certificaat als STOTT PILATES® trainer. Met dit certificaat op zak ging ik aan de slag, aanvankelijk bij pilatesstudio’s. Al snel volgden een succesvolle samenwerking met een revalidatiekliniek in Groningen en lessen als gastdocent bij dansopleidingen. In Zeist en omgeving geef ik pilates bij diverse collega’s en nu ook in mijn eigen studio ‘Move Zeist’. Daarnaast ben ik docent moderne dans en choreograaf aan de Jeugd Dans Opleiding Fryslân, een dansopleiding voor getalenteerde jongeren uit Friesland.

Met een analytisch oog en een vleugje humor probeer ik mijn enthousiasme voor beweging en de werking van het menselijk lichaam over te brengen. Persoonlijke aandacht staat daarin voorop.Petra van Nieuwburg

Ik ben opgegroeid in een omgeving, waarin holistisch denken en gezond omgaan met je lichaam en geest de normaalste zaken van de wereld zijn. Dit heeft mij sterk gevormd. Als logisch gevolg hiervan ben ik na mijn middelbare schooltijd Natuurgeneeskunde gaan studeren in Hilversum, met als afstudeerrichting Klassieke Homeopathie en Voeding. Hierin heb ik ruim tien jaar een eigen praktijk gehad.

In 2008 kwam ik in aanraking met Pilates. En raakte ik gefascineerd door de ontdekking dat deze vorm van bewegen positieve veranderingen teweeg kan brengen op fysiek, mentaal en emotioneel niveau. Een gevoel van thuiskomen in jezelf.

In 2009 volgde ik bij Art of Movement de opleiding tot Pilatestrainer voor basic en intermediate matlessen. In de jaren daarna volgde de verdieping in het werken met de Reformer en de Cadillac. Daarnaast verbreedde ik mijn kennis met betrekking tot zwangerschapspilates, bindweefsel, de psoas, scoliose, schouder- en rugproblematiek en Yoga.

Met mijn kennis, ervaring, enthousiasme en observatievermogen probeer ik in de lessen de omstandigheden zo te creëren, dat er volop ruimte is voor bewustwording en verbinding met het lichaam. Om vervolgens vanuit dat bewustzijn en die verbinding te kunnen werken met wat op dat moment (fysiek) mogelijk is.

Bij Art of Movement heb ik vijf jaar lesgegeven, zowel matlessen in groepsverband, als privélessen op de Reformer en de Cadillac. Sinds het voorjaar van 2016 geef ik ook les bij Move Zeist. Het is ontzettend leuk om in deze fijne omgeving te kunnen werken!

Daarnaast ben ik op dit moment werkzaam als Pilatestrainer bij Danscentrum Utrecht, RUGcentrum Baarn en RegioCultuurCentrum Idea in Soest.Rosa Nieuwenhuizen

Tijdens mijn studietijd kwam ik voor het eerst in aanraking met Yoga. Ik heb sindsdien veel verschillende Yoga-vormen uitgeprobeerd voordat ik me een tijdlang heb toegelegd en verdiept in Iyengar Yoga. Dit is een analytische vorm van Yoga waarbij elke houding heel secuur wordt uitgevoerd en houdingen langere tijd worden vastgehouden, wat een bepaalde intensiteit met zich meebrengt. Hierin heb ik ook een tijd een docententraject gevolgd en ook lesgegeven, totdat ik in verwachting raakte. Na de geboorte van mijn zoon heb ik gekozen om naast mijn werk bij de overheid een Hatha Yoga opleiding te volgen in Utrecht die ik in september 2020 heb afgerond. Op dit moment ben ik me aan het bekwamen in Zwangerschapsyoga.

Yoga is voor mij een manier om de connectie tussen lichaam en geest te ervaren en om mijn lichaam sterker en soepeler te maken. Het plezier in het beoefenen en de positieve effecten van Yoga gun ik iedereen en geef ik met veel enthousiasme aan anderen door.

Plezier, jezelf uitdagen grenzen te verleggen en daarnaast diepe ontspanning zijn kenmerkend voor mijn lessen. Ik geef Hatha lessen met een duidelijke invloed vanuit de Iyengar Yoga. Wees welkom!Eveline Augustus

Mijn naam is Eveline Augustus, alweer lang geleden afgestudeerd in biomedische wetenschappen, moeder van 2 kinderen, en van jongs af aan al sportief. Vroeger speelde ik op hoog niveau basketbal, de laatste jaren doe ik veel aan yoga, krachttraining, spinning of mountainbiken in de Zeister bossen. Door mijn hypermobiliteit heb ik in al die sportieve jaren veel blessures gehad.

Meer dan 10 jaar ben ik werkzaam geweest in het klinisch onderzoek met implanteerbare medische hulpmiddelen, zoals een stent of een hartklep. Het combineren van een drukke baan, een man die ook een drukke baan had, jonge kinderen, een sociaal leven en sport, was hectisch. In 2017 besloot ik een sabbatical te nemen. Deze periode gaf tijd voor bezinning en meer tijd met ons gezin, met als resultaat een carrière switch naar hoe het menselijk lichaam beweegt en vitaal blijft.

Al sinds het begin van mijn sabbatical geef ik LesMills® Bodybalance les in de sportschool, een groepsles waarin Thai Chi, yoga en pilates samen komen. Daarnaast heb ik deze periode een opleiding tot vitaliteitscoach afgerond.

Na jaren yoga en krachttraining te hebben beoefend, kwam ik bij Move Zeist echt in aanraking met pilates. Er vielen voor mij toen veel puzzelstukjes op zijn plaats. Pilates is een intelligente krachttraining van de diepe spieren die je stabiliteit geven waarbij je controle, precisie en een heerlijke flow ervaart. Kortom, mindful movement. Nienke stak me aan met het pilates-virus en zodoende ben ik de STOTT® Pilates opleiding gaan volgen.

Langzaam maar zeker vind ik de meest efficiënte bewegingsroute die bij mijn lijf past en merk ik de voordelen daarvan. Bij pilates kan ik beweging, kracht, flexibiliteit, kennis van het menselijk lichaam en oog voor detail allemaal combineren. Het biedt stabiliteit, bewustwording en is een manier om oude beweegpatronen te doorbreken. Hoe mooi is dat!

In de drukte van de huidige maatschappij is het belangrijk rustmomenten in te plannen en goed te luisteren naar je lichaam. Door middel van pilates probeer ik met jou als klant het meest optimale bewegingspatroon voor jou lichaam te vinden en dat samen te versterken. Mijn ervaring als groepsles instructeur bij een sportschool, biomedische achtergrond, en kennis als vitaliteitscoach, gebruik ik bij Move Zeist om iedereen persoonlijk aandacht te geven.